Pressmeddelande
Musik i kretslopp –
Festivalen som förenar kultur och miljö på Ingebo Hagar
Musik i kretslopp – en festival som förenar och korsbefruktar musik och kultur och miljö – går av stapeln i Ingebo Hagar strax söder om Vimmerby lördagen den 15 juli. Ingebo Hagar arbetar kretloppsmässigt med en hållbar framtid som mål. Nu vill man, tillsammans med Sevedebygdens Musikförening,med stöd av Ny(a)modigheter locka en yngre och brokigare målgrupp än den vanliga vid Sevedebygdens musikförenings konserter, alltså svenskfödda äldre kvinnor och män. Det gör man genom att erbjuda barnkonsert med Ayla Kabaca och clowner för de yngsta med inledning av Hultsfreds Sommarorkester kl 12. Efter en paus på eftermiddagen spelas sedan kl 17 kammarmusik, folkvisa och jazz för alla åldrar av musiker ur Kungliga Filharmonikerna, SvenskaKammarorkestern och Cirkus Agnas de Frumerie.
Stöd till festivalen har Sevedebygdens Musikförening fått av Ny(a)modigheter som är ett projekt som drivs under 2017 och första kvartalet 2018 av MAIS och som möjliggörs genom finansiering av PostkodLotteriets Kulturstiftelse.Ny(a)modigheter vill möjliggöra för arrangörer att sprida livemusik till fler och till nya publikgrupper över hela landet. Projektet ger med finansiering av PostkodLotterietsKulturstiftelse ekonomiskt stöd till konsertarrangörer som vågar utmana sig själva och rådande strukturer.
Projektet Ny(a)modigheter menar att livemusik och ett brett konsertutbud ska vara tillgängligt för alla, oavsett om man bor i en småstad, på landsbygden eller i en storstadsregion. Det ska inte heller spela någon roll om du har lätt eller svårt att förflytta dig, eller vilket kön, vilken ålder du har eller var du är född eller uppväxt.
Fröet till Musik i Kretslopp såddes förrförra sommaren, år 2015, då Kungliga Filharmonikernas förstetrumpetare Joakim Agnas och violinisten Emma de Frumerie från samma orkester besökte Ingebo Hagar under några dagar. De inspirerades av den genuina miljön och miljöengagemanget och kände att de ville bidra i miljöarbetet. I samtal med Kristina Lindelöf, föddes idén att skapa en musikfestival. Idén har mognade under året och resultatet är alltså Musik i Kretslopp.
Allt överskott från biljettförsäljningen vid festivalen 2016, samt sponsring från flera företag i Vimmerby med omnejd, samt en 50-årspresent har resulterat i att föreningen Kultur i Kretslopp idag har kunnat överlämna ett andelsbevis på 9st andelar, värda 45 000kr, i solcellsprojektet Solenergi i Vimmerby ek förening. Samtidigt som andelarna producerar solel och bidrar till en renare värld ger de avkastning till Kulturskloan och ungdomarnas verksamhet.
Föreningen Kultur i Kretslopp hoppas att detta ska inspirera Vimmerbyborna, det offentliga och det lokala näringslivet att bidra till att Kultur i Kretslopp blir något livskraftigt och stort.
Genom att köpa biljett till festivalen får man möjligheten att uppleva fantastisk musik och samtidigt bidra till ett rikare kulturliv och en renare miljö.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar