fredag 6 augusti 2010

2050-har Sverige ett helt förnybart energisystem!

Andreas Carlgren beskriver vår vision att Sveriges energisystem skall vara helt förnybart år 2050. Rösta på Centerpartiet så får Sverige en långsiktigt hållbar tillväxt med hjälp av förnybar energi. Nyckeln är energiförsörjning och energieffektivisering.

Rödgröna har svårt att beskriva bristerna i vårt förslag att skapa Framtidsenergi med hjälp av pengar som vi får av att sälja de delar av Vattenfall som sysslar med polsk kolkraft och tysk kärnkraft. Bättre att ett svenskt statsägt energibolag tar ansvar för Sveriges framtida förnybara energiförsörjning än att Sverige skall vara Europas samvete. Det finns säkert andra som vill och bör ta ansvar för att ställa om polsk kolkraft. Detta är ett framtidsförslag som kommer att göra skillnad. Sverige kan via framtidsenergisatsningen hjälpa Europa med energiomställning genom att forska fram förnybara alternativ , invetsera i förnybar infrastruktur och verkligen visa det goda exemplet inom landet där vi faktiskt själva kan styra över vad vi vill göra. Centerpartiet radar upp klimatsmarta reformer som snabbt gjort skillnad. Mer än 300 000 miljöbilar rullar idag tack vare miljöbilspremien som vi införde. Det är oöverträffat en succe vilket inte kunde förutspås. Nu minska koldioxidutsläååen från transportsektorn för första gången. Kurvan har nu rätt stuk dvs neråt och det är bara början.

Förnybar energi är framtiden! Självklart skall vi påverka Europa till klimatomställning men den effektivaste vägen är inte genom ägande av polsk kolkraft och tysk kärnkraft. Vi skall bygga ett föregångsland och via de gröna näringarna och vindkraft bygga ett förnybart energisystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar