onsdag 27 oktober 2010

Harald , fixa Stångådalsbanan nu!

Harald Hjalmarsson fixade så att Tjustbanan fick alla fyra nya tågen som eg. skulle ha trafikerat även Stångådalsbanan. Här rullar fortfarande Y1-or som om vi vore på 70-talet. Jag hör dem tuta och då bekräftas tågtrafikens brister mellan Kalmar och Linköping. Jag ser det som Harald Hjalmarssons viktigaste uppgift och som jag kräver att han ska ta tag i för länets framtid. Här krävs stortag och kraftsamling. Lycka till på resan mot storregion, Harald! Förväntningarna är stora på ditt ledarskap!

4 kommentarer:

  1. Ställer du ditt hopp till en moderat då ditt parti misslyckats. Spännande...

    SvaraRadera
  2. Hej Ingela, bra att du ställer krav på Harald Hjalmarsson (m) nu, som lyckats så bra i Västervik. Är det samma krav som du skrev till Leif Larsson (c) när han var ordförande? Förväntningarna på centerns ledarskap i Regionförbundet har varit stora under fyra år, från både kommuner och näringsliv. Vi får hjälpas åt att ställa samma höga krav på moderaternas ledarskap, eller hur?

    SvaraRadera
  3. Och vad jag förstår var det Haralds avtal med Anders Henriksson i Landstinget som gjorde att alla fyra nya tågen rullar på Tjustbanan. Den kreativiteten kanske kan göra att Harald skapar något liknande koncept. Vad Leif Larsson kunde ha gjort åt den affären har jag ingen insyn i men S har ju haft ordförandeposten i KLT (Ulf Nilsson) och trafiken är fortfarande undermålig på Stångådalsbanan. Ungdom efter ungdom ger upp att pendla och flyttar till studieorten Kalmar och Linköping. Detta måste det bli ett stopp på och en satsning för att göra det möjligt att pendla.

    SvaraRadera
  4. Åter så hade Centern i Vimmerby kunnat vara konstruktiva och finna en lösning. Men det känns mest som en massa gnäll på någon annan.

    SvaraRadera