onsdag 16 februari 2011

Årsmöte med Centerpartiet

En härlig kväll i Frödinge där vi fick lära känna en intressant kvinna lite bättre. Birgitta Sahlin besökte årsmötet och berättade om sin bakgrund och om sin inställning till några viktiga frågor.

Lägg ner PRAON i nuvarande form på grundskolan och bygg upp nya samarbeten med näringslivet där lärarna är mer involverade.

En liten skola behöver inte vara sämre ur elevens synpunkt än en lite större enhet. "Barnen skall inte vara gisslan för att bevara en bygd"

Sedan hade hon en uppfattning om att det finns en ineffektiv struktur i Vimmerby som skapats av att människor tror att de känner varandra så väl och därigenom inte utnyttjar sin fulla potential att förändra och vara mer effektiva och professionella. Hon tycker även att det finns anledning att ha större förväntningar på eleverna. Vi skall inte vara nöjda förrän många fler elever blir godkända än vad som är verklighet idag.

Vi har också anledning att ha större förväntningar på personal inom barn och utbildningsförvaltningen. Professionalism skapar större stolthet och bättre kvalitet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar