måndag 30 januari 2012

Näringslivsrankingen

Svarsfrekvensen var 58% istället för 52% vid förra mätningen. Hoppas att vi kan nå de höjderna snart igen. Den 26april får vi veta den nya rankingen. Spännande!

Det som sticker ut mest är två saker som jag ser det. IT-utvecklingen "minskar" och jag anser att vi snarast måste åtgärda och behandla den IT-motionen som Curt Tyrberg och jag skrev i början av året. Enligt kvällens kommunsekreterare ligger den just nu hos ITSAM då kommunens IT-avdelning inte svarat (vilket man kan förstå) Förhoppningsvis behandlas den snabbt där så att den politiska processen kan fortgå vad gäller vår IT-motion. Näringslivet behöver verkligen bättre bredband vilket exempelvis ÄLÖ Trä m flera landsbygsföretagare vittnat om. MEN ett monopolistiskt fibernät som ägs av kommunen (vilket SKL avråder kommuner att bygga) kanske inte alltid är det bästa för vårt näringsliv. Självklart finns orter i kommunen som inte nås av fiber om inte kommunen bygger men exempelvis mellan Kinda och Vimmerby borde det väl finnas olika marknadsaktörer som kan bygga. Eller finns inte den möjligheten? Viktigt att det i alla fall inte byggs parallella nät utan att det nät som byggs blir så öppet som möjligt för olika aktörer.

Det andra som sticker är att medias attityd till företagande rasat i Vimmerby, enligt Svenskt näringslivs undersökning bland Vimmerbys företagare. En djupare analys av detta skulle jag vilja läsa om i regionala och lokala medier eller på olika sociala medier.

2 kommentarer:

  1. Det är förvånansvärt att vi håller på att dras in i en karusell meed IT-sam utan att jämföra med andra alternativ. Norrköping togs upp som ett exempel på kokmmun som gått ifrån privata nät. Men de är också emot LOV och mycket restriktiva till privat äldreomsorg. Lars Stjärnkvist (S) i toppen.

    SvaraRadera
  2. Nu i slutet av april sedan du Curt började arbeta med bredbandsutbyggnad i länet så verkar många projekt vara på gång. Toppen tycker jag. Hoppas att det kommer att märkas i nästa års ranking.

    SvaraRadera