söndag 15 juli 2012

Söndagskrönika om Vimmerby tidning

Sitter här när alla andra sover i vårt lilla hus efter dotterns övernattningskalas och funderar över hur Vimmerby tidning hanterat nyhetsflödet och löpsedelsinnehållet den senaste veckan. En av de veckor som Vimmerby har mest besökare och som det kanske finns en möjlighet att locka nya invånare till vår lilla del av världen. Då är huvudnyheten i flera dagar på löpet om kostchefens förhållanden i samband med avslutande av hans tjänst. Undrar stilla vad våra besökare reflekterar över när de läser Vimmerby tidning? Facebook i pappersform sa en journalist på P1 och det stämmer rätt bra. Jag gillar både Facebook och Vimmerby tidning men ibland blir jag lite trött på nivån och på den lite intoleranta tonen i Vimmerby tidning. Självklart skall Vimmerby tidning granska vad politiken på kommunnivå pysslar med men såväl i Eksjö som i Vimmerby bedrivs det ibland lite häxjakt på tjänstemän och politiker. Henrik Simonsson och Alf Wesik är de med vassast penna och ibland upplever jag att det skrivs alltför onyanserat.

Jaha, att anpassa löpsedlar till besöksnäringen torde väl vara omöjligt men att beskriva lite goda nyheter och framåtanda i bygden vore välkommet för såväl besökare som för Vimmerbybor. Tips på vad man kan ägna sig åt i regnväderstider kanske. Jag brukar alltid köpa lokaltidningen då jag är ute och reser och vore det inte fiffigt för Vimmerby tidning att använda löpsedeln för att sälja fler lösnummer till ortens besökare. På tisdag har ni chansen för det är väl då det är besöksrekord på ALV. Det brukar ju vara det under den andra och den tredje tisdagen i juli månad. Mer än 10 000 besökare skulle jag gissa att det blir även detta år med tanke på vädersituationen. Det är ju inte strandväder direkt!!!

Varmt välkomna till Vimmerby alla och varför inte söka jobb på kommunen och bosätta er här. Det är en underbar plats att bo och verka på. En framtidsbygd för Dig! 16 000 Vimmerbybor kan inte ha fel! Med dig blir vi en kraft till som kan hjälpa till att utveckla Vimmerby. Tillsammans får vi Vimmerby att växa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar