lördag 26 oktober 2013

Ungdomsfokus

Vimmerby behöver arbeta mer med ungdomspolitik! Jag har skrivit två motioner som föreslår olika åtgärder för att attrahera ungdomar. Dels motionen om att bli bättre på ungdomsfrågor och ansöka om att utnämnas till en ungdomskommun. Nu finns inte den utmärkelsen längre men att arbeta med ungdomsfokus är ju viktigt ändå.  Att starta närradion för att ge ungdomarna en röst i etern i Vimmerby är också en del av motionen.

Jag har även motionerat om att återuppta Brevet hemifrån med faktaunderlag av ungdomsforskare Mats Trondman som hävdar att det viktigaste en framtidsfokus kan göra är att hålla kontakten med alla utflyttade ungdomar. Många uttrycker nämligen att de vill flytta hem när de skaffat utbildning och /eller internationella erfarenheter. Brevet hemifrån är ett förslag men det finns säkert fler möjligheter på samma tema för att arbeta strategiskt med denna viktiga framtidsfråga för Vimmerby.

Anna Erlandsson Karlsson bekräftar i dagens Vimmerby tidning att mina tankar i detta stämmer med hennes inställning och det gläder mig storligen. 
http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/55366/1/52/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar