måndag 15 september 2014

Uppåt för C och S , preliminärt valresultatet i Vimmerby kommun

Centerpartiet vinner ett mandat och får lika många mandat som M. Målet var att bli största alliansparti i Vimmerby och återta den positionen. På onsdag vet vi om det blir så efter att utlandsrösterna och sent inkomna förtidsröster är räknade. 

Än så länge har 1942 medborgare i Vimmerby kommun gett oss en röst vilket är 209 fler än vid valet 2010 då vi tappade fyra mandat. Nu tar vi tillbaka ett samtidigt som Moderaterna tappar tre av de fyra som de vann 2010. 

Tack alla centerväljare för ert förtroende. Det fyller mitt hjärta med stor ödmjukhet att få möjligheten att tillsammans med de andra i C i Vimmerby förvalta det mandat som ni gett oss. Berätta gärna för oss hur ni vill att det ska styras i Vimmerby. Snart ska vi nämligen i lugn och ro resonera om hur vi i C ska hantera den parlamentariska situationen. Men först ska vi invänta det slutgiltiga valresultatet efter onsdagsräkningen. Kryssräkningen är också intressant som ni alla förstår om ni läst Vimmerby tidning och sett kommunens krysskampanjer. 

Imorgon åker jag och Claes Wetterström till Kalmar med valsedlarna. Tisdag är vilodag och tid för eftertankar och reflektion. Onsdagsräkningen är det sedan och den blir superspännande. 

20 oktober tillträder nya kommunfullmäktige och innan dess ska jag leda KF i september. En spännande höst väntar. De tio centerpartister som sannolikt blir kommunfullmäktige ledamöter ser ni på bilden nedan. Vilket härligt gäng som jag hoppas på att få leda under nästa mandatperiod. 


1 kommentar:

  1. Hej Ingela. Moderaterna tappade inte tre av de fyra man tog 2010. Man tappade tre av de sju man tog 2010.

    SvaraRadera