onsdag 14 oktober 2015

Kulturskolan 2

Ikväll har vi haft kretsmöte i Gullringen. Föräldraföreningen visade oss runt i Brännebro skola och de trettio personer som besökte vårt möte var alla sorgsna över att M och S vill lägga ner skolan. 

Vi fick även en rundvandring på Boklok där platschef Michael Lundin berättade om den expanderande verksamheten tillsammans med hållbarhetschefen på Skanska.

Avslutningsvis diskuterades aktuella politiska frågor och då var Kulturskolan en fråga som bollades. Det passar därför bra att hänvisa till avslutningen av artikeln om Centerpartiets uppfattning i frågan på Dagens Vimmerby:

– Effektiviseringar behövs, men vi måste titta på det tillsammans med personalen. Det viktiga beskedet från vår sida är att vi inte ska förhasta oss och göra något som vi kommer att få ångra. Kulturen är viktig för Vimmerby och man tappar så mycket kompetens om man skickar iväg de duktiga pedagoger som finns i verksamheten.

En namninsamling har påbörjats för att protestera mot nedskärningen inom Kulturskolan. När den här artikeln skrevs hade 1 046 personer skrivit under.

– De här processerna i samhället är inte bra för kommunen. Vi skulle behöva en mycket bättre samverkan och mer dialog innan förslagen kommer, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar