torsdag 6 juli 2017

Almedalen 2017

Åkte färjan i tisdags från Västervik till Visby och det är en riktigt bra förbindelse som knyter samman turistorterna Vimmerby , Västervik och Visby. 2,5 timmar i bekväm fåtölj och fullt möjligt att till och med resa över dagen även om jag just denna gång stannade en natt i Visby. Jag ville ju hinna med att uppleva lite fler aktiviteter under den hektiska veckan som värnar öppenhet och demokrati med många möten mellan människor. Det är ett viktigt inslag i vårt svenska demokratiarbete som jag ser det. 

Jag besökte BOKLOK som arrangerade flera seminarier kring hur vi ska få till fler bostäder i Sverige. Träffade också en kvinna där som arbetar med byggnadsprocesser och överlåtande av fastigheter mellan byggföretag och exempelvis en bostadsrättsförening. Hon beskrev hur viktigt det är att ställa rätt krav och att vara tydliga med vilken dokumentation för en fastighet som krävs för att den långsiktigt ska kunna förvaltas. Klokt att slippa extraarbete med senare inmätningar. 

Jag besökte också flera föreläsningar kring framtidens förnybara energisystem när det nu finns en energiöverenskommelse att nå 100% förnybart elsystem 2040. Tidigare har kärnkraftsfrågan alltid varit central i Almedalen men den frågan är nu helt död efter energiöverenskommelsen. Vi kommer att se stora satsningar på sol, vind, vatten och bioenergi framöver. 

Solveig Zander och Artrur Ringart från TV-sporten hade ett samtal kring äldres förutsättningar i samhället. Det var ett mycket intressant samtal som innehöll diskussioner om hur systemen måste möjliggöra för fler äldre att kunna fortsätta att bidra på arbetsmarknaden. 

Spenderade en del tid med att möta andra centerpartister på St Hans plats och på onsdagen kom Annie Lööf förbi och träffade oss där. Mysigt möte med Sveriges nästa statsminister! 

Tack Almedalen för detta år! Ses nästa år! 

PS. Centerpartisterna från Kalmar län intervjuades av Barometern på tisdagen strax före Annie Lööfs tal. Levande landsbygd ska bli vår valvinnare blev rubriken på den artikeln DS. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar