lördag 25 januari 2020

Medborgardialog

Så här ville jag göra på min KSO-blogg på kommunens hemsida: Kanske en idé för Jacob Käll och Vimmerbyalliansen. Han gillade förslaget då . Ingen annan hade någon synpunkt. Jag ville avvakta till efter sommaren med detta för att förankra det tillräckligt för att nå ett bra resultat. Lite nytänk finns i detta och nu läste jag att det ska bli strategiskt möte om Allas Vimmerby och visionen den 26 februari. Förslaget till vision kan ni läsa här: http://www.vimmerby.se/nyheter/nyheterkommunochpolitik/visionforvimmerbykommun.5.984156516c70d3b85f97223.html

Får en känsla av uppgivelse när jag läser den. Kommunen har en bit kvar men en vision ska ju vara målbilden så det vore fint om KF kunde anta den och sedan damma av avsiktsförklaringen som alla partier skrev under 2015 där alla lovade att respektera varandra och ha en bra ton i debatten mm.
On Mon, Jun 10, 2019 at 9:08 PM Ingela Nilsson Nachtweij <ingela.nilsson.nachtweij@vimmerby.se> wrote:
Hej på er! https://vimmerbykso.blogspot.com/

Snart har vi suttit vid makten i ett halvår och det är dags att utvärdera lite. Jag tänkte även be medborgarna om konstruktiva förbättringsförslag via mejl . Too risky på FB, eller vad tror ni? Men mejl kan man hantera. Dessutom blir alla förslag diarieförda.

Någon gång i sommar vill jag ha en stor pressträff där vi öppet berättar om vad vi hittills åstadkommit och vad vi har i pipen samt våra visioner.

Blogginlägget som jag i så fall publiceras när alla sagt ok till det. Enklast är väl att skriva mejladresserna efter namnet. Ange er mejladress och ett ok eller förbättringsförslag för blogginlägget.

Förbättringsförslag för hela Vimmerby kommun efterlyses!

Konstruktiva förbättringsförslag för Vimmerby kommun mottages tacksamt. Stort som smått. Kontakta oss via mejl med Dina förslag! Tacksam för ditt engagemang. 

Men tänk på att det måste gälla frågor som rör det kommunen har som ansvarsområde. 

Gäller dina förslag övergripande frågor och budget så mejla migingela.nilsson.nachteij@vimmerby.se

Gäller dina förbättringsförslag barn- och utbildningsnämnden så mejla Peter Karlsson. Peter.karlsson@vimmerby.se

Gäller det socialnämnden så mejla Lars Sandberg. Lars.sandberg@vimmerby.se

Gäller det kultur o fritidsfrågor så mejla Jacob Käll

Gäller det samhällsbyggnadsfrågor så mejla Erik Paulsson

Gäller det Vimarhem så mejla Magnus Danlid. 

Gäller det Vimmerby energi o miljö så mejla Birger Andersson

Gäller det miljö- och byggnadsnämnden så mejla Christoffer Cederstrand. 

Snart ska vi utvärdera vårt första halvår som ledande parti. Då vill vi passa på att be om era förslag. Det är ju från er som de bästa förslagen växer fram. 

Tillsammans bygger vi den bästa landsbygdskommunen



Med vänliga hälsningar

Ingela Nilsson Nachtweij
Kommunstyrelsens ordförande

1 kommentar: