lördag 27 augusti 2011

"Kick offer", fritis, utomhusfritis, naturskolor i Vimmerby?

Funderar mycket på kvalité och bra start för unga i Vimmerby!

Idrottsfritis finns inte längre i Vimmerby!

Kick-off med övernattning för elever som börjar i år 7 på Vimarskolan har sedan början av 2000-talet arrangerats i Locknevi skola. Initiativet kom från Företagarna som via Leader startade kick-offerna med inspiration från näringslivets "teambuildningaktiviteter". I år blir det ingen uppskattad kick off i Locknevi. Den ersätts med en dagaktivitet. hoppas att starten för sjuorna blir lika bra ändå.

Naturskolor utvecklas i Vimmerby kommun på olika orter och på olika sätt. Frödinge naturskola verkar ha gjort stora avtryck internationellt. Otroligt engagerade lärare är framgångsfaktorn där. Vimarskolans naturskola som också finansierades av Leader under ett första startår med bygge av vindskydd mm har stor utvecklingspotential. Naturskoleverksamhet tränar företagsamhet och utevistelse för många barn som annars sitter mycket vid skärmar är mycket värdefullt för hälsa och välmående.

Förutsättningar för ytterligare utedagis blir goda med det nya dagiset vid Bysjövägen-Lundgatan. Ska bli spännande att se hur allt förändras och utvecklas. Besök på lantgårdar är också viktigt för förståelse av hur natur och djur och matproduktion fungerar. LRF erbjuder alla skolor till detta.

Personligen gullar jag hela helgen med nykläckta kycklingar som Ingebo hagar hjälpt mig med. Stort TACK, Kristina Lindelöf för denna upplevelse som vi i vår familj får tacka vare de härliga kinda höns-kycklingarna som vi får föda upp och som ger oss livskvalité och spänning. Vi skippar Eksjö stadsfest och Ola Salo till förmån för de små kycklingarna...Livet och kärleken är allt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar