lördag 6 augusti 2011

Släktträff imorgon, planering idag!

Cirka 100 personer samlas i Sörbyn i Koppetorp hos min kusin Mikael Nilsson imorgon. Då kommer släktingar och ättlingar till Hildur och John Nilsson, Norra Flaka. De fick 13 barn på 20 år och vi är 40 kusiner, 28 flickor och 12 pojkar. Tillsammans har kusinerna hitills 67 barn så när vi träffas så blir vi ganska många.

Fyra av dessa syskon har fått guldmedalj av kungen för prickfri leverans av mjölk under 23 år. Släkten är full av lantbrukare men även byggare, lärare och sjuksköterskor finns bland syskonskaran.

Kusinen Torbjörn och Sofia Nilsson äger Flaka mjölk tillsammans med en granne och de har 5 mjölkrobotar och cirka 300 mjölkkor på pappas föräldragård.

Imorgon samlas kusiner från exempelvis Bankeryd, Fjälkinge, Linköping, Torsby, Reftele, Strängnäs, Norrköping, Visby, Eslöv, Göteborg, Gullringen, Jönköping, Hjorted, Italien, Kristianstad, Oskarsahamn och naturligvis Vimmerby. Loppis, skorea, frågetävling och musikunderhållning samt knytkalas står på agendan i Koppetorp. Varning för invasion och pratkalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar