måndag 5 september 2011

Attraktionskraften är central!

Vimmerby har så mycket att erbjuda. Tillsammans kan vi få hela Vimmerby att växa. Centerpartiet har ordnat så att bredbandsutbyggnaden i hela landet kan fortsätta. Läs Anders Åkesson i dagens Vimmerby tidning. En smart strategi krävs för att ta Vimmerby nästa steg i tillgänglighet och internetkapacitet. Från ADSL till ...är fokus! Vi behöver förbereda oss så att stödpengar kan nå Vimmerbys utbyggnad på bästa sätt.

Men än viktigare är att gjuta hopp och framtidstro till våra barn och ungdomar. Snarast hoppas jag att vår motion för att göra Vimmerby till Årets ungdomskommun 2012 kommer upp för beredning och behandling i demokratisk tågordning. Det brådskar att se, höra och bekräfta våra ungdomar. Malin Gunnarsson är Centerpartiets ersättare i B&U då Rein har valt att kliva av sitt uppdrag. Malin Är också ordförande i ungdomsrådet och brukar använda frågestunden i KF för att ställa bra frågor till de förtroendevalda i KF. Senast undrade hon när vi får två rätter i skolan och hur "kompostmotionen" skulle behandlas.

Start av närradio är realistiskt och möjligt, tack vare Fabrikens studioutrustning och att vi har en frekvens som vi kan använda. Ett viktigt sätt att göra våra ungas röst starkare!

Annie Lööf (då hette hon Johansson) träffade Vimmerbys ungdomsråd den 18 april i Vimmerby. Hon lyssnade och gav dem förslag och ett ungdomspolitikst program för Vimmerby. Hon gjorde avtryck och intryck i Vimmerby och snart är hon en av de mest viktiga personerna i svensk politik, tack vare sin kompetens och sitt strategiska arbete underifrån. Jag tror och hoppas mycket på att Annie kan stärka Centerpartiets röst i alliansen och göra alliansen grönare och mer rättvis för de som har det allra sämst i vårt samhälle. Målet är 20% 2022! Men i Mönsterås finns en som inte nöjer sig med mindre än 30! (Facebookkommentar på ett av mina inlägg, igår!) Jag får väl snart ändra målbild :-)

Ha en bra vecka alla läsare! Skriv gärna kommentarer med hjärta och hjärna, för Vimmerbys och Sveriges bästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar