söndag 1 juni 2014

"Ladda Vimmerby" den 17 juni, då är det laddinfrastrukturseminarier i Vimmerby

Preliminärt kommer dr Christoffer Sundkvist som är forskare vid inst. för systemvetenskap vid Linköpings universitet att föreläsa i Vimmerby den 17 juni kl. 18.30 på Vimmerby energi och miljö. Hans föreläsning i sammanfattning : 

Under föredraget kommer olika elfordons styrkor och svagheter att presenteras. I dag är det främst det högre inköpspriset och osäkra andrahandsvärdet som begränsar ett brett införande av elektrifierade fordon, men utöver detta finns osäkerheter kring batteriets åldrande. Åldrandet är en komplex process som kort kommer att tas upp under föredraget. En annan viktig aspekt för att nå ett brett införandet av rena elbilar är att minska konsumenternas räckviddsångest, och ett sätt att göra det på är att bygga upp en laddinfrastruktur så att det är möjligt att ladda elbilen utanför hemmet eller arbetet om det skulle behövas. Erfarenheter kring dessa frågor från nationella demonstrationsprojekt kommer att sammanfattas i föredraget.

Initiativet kommer från Tomas Holgersson och mig och vi gör denna satsning som vi kallar "Ladda Vimmerby" i samverkan med Emma Lindberg, kommunens vikarierande energirådgivare och VEMAB. 

Boka den 17/6 i era agendor. Vi garanterar en intressant kväll där vi även kommer att diskutera hur Vimmerby kan jobba med infrastrukturen för framtidens fossilfria fordonsflotta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar