fredag 13 juni 2014

Vimmerbys attraktionskraft växer med idéer !

Pratade med Johan Hemmingsson idag och berömde honom för initiativet att starta en förening för fastighetsägarna i Vimmerby. Han kom ifrån ett styrgruppsmöte där man diskuterat och beslutat om hur man ska rekrytera en handelsutvecklare i Vimmerby . En ny Axklo helt enkelt. Vi konstaterade att det behövs en bred syn på Vimmerbys attraktionskraft och olika insatser för att öka densamma. Han ska själv bygga om Konsumhuset och göra fastigheten modernare och han hoppas på att få in kedja som säljer kaffe i lokalen bredvid Apoteket . 

Vi diskuterade även olika tomter och han beskrev utvecklingsplaner för fastigheten där polishuset finns idag. Bakom polishuset finns en fantastisk tomt med potential till olika satsningar. 

Vi konstaterade också att Bondens torg skulle kunna utvecklas med en saluhall i Vimmerby. Med tanke på det ökade intresset för mat och för närproducerat där Vimmerbys restauranger och Astrid Lindgrens värld satsar stort så vore det önskvärt även för Vimmerbybor och besökare att kuna få möjlighet att lättillgängligt inhandla lokalt producerade varor . Fläsk från glada grisar, ägg från Skäfshult, potatis från Axelssons i Aby mm skulle jag vilja kunna handla i en lokal vid torget åtminstone sommartid. Vore det inte möjligt, tror ni? Vem tar initiativet till en sådan satsning?Lokaler står tomma och fastighetsägare kanske skulle kunna ta initiativ i samverkan med olika organisationer, kommun och företag till en sådan satsning. Vad tror ni om den idén i arla morgonstund? Den 13 juni 2014? LRF Sydost drev två sommarbutiker med närproducerat för några år sedan, en i Åseda och en i Kosta. Hur det gick sedan skulle jag vilja veta för att kunna initiera något liknande på vår destination, den lekfullaste...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar