söndag 10 augusti 2014

Ur vårt valprogram 6

Näringsliv


Vi behöver stötta företagstomter i hela kommunen, i kransorter som Gullringen, Södra vi, Tuna, Storebro och Frödinge finns bra näringslivsklimat med potential att växa.
Vi vill utöka resurserna för att hjälpa företagen att hitta företagsstöd inom nya landsbygdsprogrammet som pågår 2015-2022.
Vi vill stimulera utvecklingen av tjänsteföretag i samarbete med universiteten och regionförbundet m flera samtidigt som vi ser stor potential inom det befintliga näringslivet i Vimmerby, där tillverkningsindustrin dominerar. Livsmedelsindustrin med Arla, Åbro, Orkla (Frödinge mejeri) är världsledande inom sina respektive branscher har stor potential att utvecklas ännu mer. Mediabranchen har också stor del i Vimmerbys framgångsrika näringsliv liksom träindustri och metallförädlingsindustri. Även här finns stor utvecklingspotential där kommunen kan hitta samverkansmöjligheter med olika universitet, EU och regionförbund.
Vi vill förbättra möjligheterna för utrikesfödda att etablera företag.
Vi vill skapa en bra företagskultur och vara bland de 25 bästa i Sverige och vara bland de tio bästa på myndighetsutövning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar