fredag 1 augusti 2014

Warmbadhuset 2014

Warmbadhuset summerar 2014 års kulturkvällar

Publikrekord, värmerekord och talangrekord. 

Vi vill ofta ha rekord när vi agerar men för oss som arrangörer är det småskaliga lika viktigt. Det nära och det kära. Kärleken till musiken och till att låta unga talanger få chansen att spela för en sommarpublik i Vimmerby är målen för oss. 

De målen har infriats med råge iår. Vi har haft fyra underbara sommarkvällar utan en droppe regn. Vi har njutit av fler än sextio olika artister som skapat magi i sommarkvällen vid Warmbadhuset . Vi har upplevt glädje och sorg tillsammans. 

Felicia Petersons sjukdom och tragiska död har präglat sommarens kulturkvällar och vi har samlat in pengar till barncancerfonden och till Felicia Petersson minnesfond till förmån för unga talangers musikutveckling. 

Kärleken och livet, det är det som musiken förmedlat i gemenskapen för oss som delat upplevelsen under kulturkvällarna vid Warmbadhuset 2014. 

Som avslutning delades det första stipendiet ut från Felicia Peterssons minnesfond och det var Isabella Bexell som förärades. Med motiveringen att hon är en tjej med mycket sång, musik och dans i sin personlighet och ett lycka till när hon nu ska studera vid Music and business academy i Tingsryd. 

Isabella Bexell har varit kommunal sommarjobbare på Warmbadhuset via studieförbundet Vuxenskolan. Hon har marknadsfört kulturkvällarna och varit dess konferencier och hon har utfört sina uppdrag med största kvalitet. 

Nu summerar vi sommaren 2014 och gläds åt den uppskattning som besökarna gett oss. Vi har haft artister från Vimmerby, Hycklinge , Växjö, Stockholm, Texas, Boston Jönköping och Skåne mm. Vi har haft totalt 800 besökare (150,150,200,300) och vi har haft ett mycket bra samarbete med Vimmerby konstförening. Beathe och Kent Skaate har ställt upp alla musikkvällarna och haft årets sommarsalong öppen samt hjälpt till med kaffeservering som initierades av Camilla Bexell . Sista kvällen deltog även Peter Fjällgård med lotteri och godisförsäljning från Mariannelunds karamellkokeri till förmån för Felicia Peterssons minnesfond. 

Det har samlats in nästan 8000kr till Felicias minnesfond och vårt konto på barncancerfonden har gett 6800 kr. 
http://www.barncancerfonden.se/1309363846/ Kontot är fortfarande öppet för den som vill bidra. 

Stort tack vill vi rikta till alla som medverkat och bidragit vid Warmbadhusets kulturkvällar 2014. Tack till föreningen Astrid Lindgrens hembygd och verksamhetsledare Christina Thorstensson som stöttat med en utvecklingscheck till annons mm. 

Till sist, ta vara på livet och varandra och lev livet fullt ut. Njut varje minut! 
Vi ses nästa år! Göran Nachtweij och Ingela Nilsson Nachtweij 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar