söndag 22 februari 2015

Kommunfullmäktige den 23 februari

Allmänhetens frågestund är till för Dig som medborgare i Vimmerby kommun och som har en fråga av enklare slag till någon av de direktvalda ledamöterna i kommunfullmäktige. Passa på att utnyttja detta demokratiska verktyg. 

Ikväll har vi i C haft ett långt telefonmöte inför morgondagens sammanträde. Och ytterligare några samtal efter det. Vi kommer att vara mycket aktiva imorgon kväll så härmed utlovas spännande debatter och inlägg för alla som vill komma och lyssna. 

Vimmerby tidning kommer att få en del att skriva om och ytterligare texter här på min blogg utlovas. Men händelserna ska jag inte berätta mer om i förväg. 

Hoppas att vi ses imorgon . 

Som kuriosa publicerar jag en bild på näringslivsgruppens sida på Vimmerby kommuns hemsida. Inte mycket som händer där...industrirådet och näringslivsrådet ska visst slås samman nu men någon info på hemsidan om vad dessa råd uträttat eller vilka som ingår finns inte. Någon som vet? Berätta gärna i en kommentar. Viktigt med mötesplatser utöver Godmorogn Vimmerby , tror jag, för att näringslivsarbetet ska intensifieras ännu mer i tider med befolkningssiffror som inte ser så ljusa ut. Krafttag behövs och fantasifulla åtgärder. Babypaket läste jag om som någon kommun lyckats vända födelsetalen med...men födelseöverskott har vi med tre invånare. Dyrt men mycket bra för kommunen. Inflyttning behövs och inte bara under turistsäsong. Åretruntboende som vill leva och verka i vår fina kommun. 

Välkommen , välkommen  hit, vem du än är, som Kent sjunger så poetiskt. 


En näringslivsstrategi finns på hemsidan
http://www.vimmerby.se/PageFiles/3584/Vimmerby%20kommuns%20näringslivsstrategi%20KF%20beslut.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar