tisdag 30 mars 2010

Tack, Micael och Peter F för stöd i frågan om cykelväg för att öka säkerheten för barn som färdas till sina fritidsaktivteter på Ulriksdalsvägen.

Lundområdet skall eventuellt bli kommunalt naturreservat tackvare sin fina natur och historiska miljö med hällkistor från forntiden.

En tanke som dykt upp är att bygga GC-bana från Idrottshallen mot Lund, genom naturområdet där och ansluta på den gamla vägen bakom husen på Bysjövägen och sedan ansluta någonstans på Ulriksdalsvägen. Barnen kan sedan säkert ta sig till Vimmerby Golfakademi och Ryttargården längs Ulriksdalsvägen. Astrid Lindgrens skola behöver en säker väg till sin naturskola och den enda del som nu är osäker är från Borg till Vandrarhemmet vid Hörestadhult. Mitt förslag är alltså att bygga denna GC-väg genom det blivande kommunala naturreservatet och sedan iordningsställa en GC-väg från Borg till Hörestadhult. Genom detta förslag så behövs ingen GC-väg från Vimmerby till Nossen-Vandrarhemmet utan detta förslag kan ersätta det förslaget. Trafikingenjör Gunnar Mårtensson skall kontaktas för att diskutera detta. Finns mycket att vinna för barnens säkerhet i trafiken här. Folkhälsan kan också vinna på detta genom att Vimmerbyborna får en säker naturslinga att vandra året runt, dygnet runt. Nästa fråga är kostnad och finansiering. Den återkommer jag till men visioner och nytänkande måste komma i första rummet och sedan får vi se om vi kan enas om det bästa förslaget för Vimmerby. Tacksam för kommentarer från alla partier i Vimmerby. Välkomna att lämna Dina synpunkter eller frågor. Givetvis är detta ett helt nytt förslag som jag för fram i debatten och som är mitt eget än så länge men detta är ett första förslag att komma vidare i planeringen av cykelstaden Vimmerby. Hoppas att S inte tycker att detta förslag är egenintresse för jag försöker verkligen tänka till...

1 kommentar: