torsdag 10 juni 2010

Östra Götaland är framtidsregionen i Sverige!

Jag tycker att Vimmerby och Västervik skall driva frågan om storregion i östra Sverige. Sedan lång tid har vi tillhört Kalmar län och alltid kännt oss långt bort från residensstaden och ofta bortglömda av densamma.

Östergötland, Småland, Öland och Blekinge är framtidsregionen för Östra Sverige och kan tex heta Östra Götaland i synergi med Västra Götaland. Här skulle kollektivtrafiken och sjukvården kunna samordnas på ett effektivt sätt. Många samhällsfunktioner kan även fortsättningsvis skötas lokalt och regionalt av invanda institutioner, organisationer och myndigheter. Jag tror att det finns mycket att tjäna på att sträva efter en större region med Östergötland som en del av vår region här i Vimmerby. Östergötland är vår naturliga motor i vår region med 10 mil dit och 14 mil till Kalmar. Åsså är vi ju redan andliga östgötar i Linköpings stift.

3 kommentarer:

  1. Helt rätt! Dock, regeringen är splittrad i regionfrågan så sannolikt blir det kanske ingen regionindelning. Men då ska vi käpma för att hamna i Östergötland. Bland mycket annat sparar vi 4 mil till residensstaden...

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera