fredag 3 februari 2017

Rustning av järnvägar och bostadsbyggande i nordöstra Småland.

500 miljoner till upprustning av regionala järnvägar och Stångådalsbanan och Tjustbanan finns med i de banor som Centerpartiet vill rusta. 


Riktigt viktigt förslag och finasieringen tas från stadskärneutveckling i storstäderna som givetvis också är viktigt men nu krävs rustning av järnvägarna vilket är helt nödvändigt nu.

Pendeltåg mellan Kisa och Hultsfred med ett nytt mötesspår i Gullringen bör finnas med i denna satsning för att klara inpendling till husfabrikerna i Gullringen och kommande fabrik i Hultsfred. SKL har gjort en upphandling och många kommuner har nu hört av sig för att kunna använda det ramavtal som är framförhandlat där Hjältevadshus som planerar husfabrik i Hultsfred och  Boklok i Gullringen är de som ligger högst prioriterade i upphandlingen. 

Helhetstänk och kraftfull satsning i vår region för att bygga bort bostadsbristen i landet är viktigt för oss som är kommunpolitiker i Nordöstra Småland för att bostadsbyggandet i kommunerna ska lyckas. Då behövs järnvägarna i vår region. 

Eva Nypelius från Gotland presenterade SKLs upphandling på Centerpartiets kommundagar igår och avslutade med en bild som visar vilka företag som vunnit upphandlingen. Finns en byggklar tomt så kan en kommun bygga lägenheter som står klara på åtta månader. Denna upphandling kan göra stor skillnad snabbt vad gäller bostadskrisen i hela landet. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar