fredag 11 augusti 2017

Beslutsamhet är bra och goda idéer från andra kommuner

Idag har jag tagit två viktiga beslut inför framtiden och resonerat om hur vi ska bygga ett ännu bättre Vimmerby. En av våra nya medlemmar är mycket aktiv på mejl och telefon vilket leder till många bra resonemang och lösningar på hur vi ska skapa en bra kommun och ett långsiktigt hållbart samhälle.

Vi utgick ifrån att kommunen har så otroligt goda förutsättningar och samtidigt en del utmaningar. 

Vi måste arbeta mer tillsammans i hela kommunen. Vimmerby kommun, näringslivet och föreningslivet måste hitta samverkan så att vi optimerar vår utvecklingspotential på bästa sätt. 

Infrastrukturen och vårt geografiska läge måste tas med i beaktande. Hur skulle vi kunna vända på perspektivet och se kommunens utmaningar som möjligheter. 

På måndag ska kommunledningen möta landshövdingen och länsstyrelsens ledning. Då ska vi presentera kommunen och resonera om utmaningar och möjligheter. Det ska bli intressant och givande. 

Vimmerby är en landsbygdskommun med en fantastiskt fin natur och ett småskaligt näringsliv och ett starkt jord- och skogsbruk med mjölkproduktionen och köttproduktionen som bas. Besöksnäringen är växande och där är Astrid Lindgrens Värld en viktig motot men besöksnäringen får fler och fler stora aktörer (Nossens camping, Oxgården, Smålnadsbyn, Nils Holgerssons Värld, Fredensborg, Virums älgpark, Björkbacken mm) 

Träindustri, metallgjuterier samt tryckeri och media är andra stora och viktiga branscher och handeln är betydande för vår kommun. Inte minst att Ceos företagstomter i princip är slutsålt tyder på en stark attraktionskraft och ett bra företagsklimat. Men det finns mycket vi behöver utveckla och som tur är finns potentialen och befolkningsstatistiken ser bättre ut än på många år. 

Berätta gärna för mig i ett mejl eller ring mig om du har förslag på hur vi kan utveckla kommunen. Till sist måstte jag förmedla en god idé från en kommun i Hälsingland. De kör Gårdstramp som en aktivitet där man köper en biljett till en cykeltur till olika gårdar i området där man fikar, smakar närodlade produkter och besöker småskaliga och större gårdar. Låter som en utveckling av Upptäckardagen, Möckeln Runt, Krön Runt och Smaka på Tjust i en härlig kombo. Vad tror Du om det?  

Läs mer här: 

På söndag är det äntligen dags för Järvsö Gårdstramp☀️🤗 På Helsingegården kommer vi förlänga frukostbuffén med reducerat pris fram till kl 11. Därefter kan du fika eller pröva på ost- och charktallrik med delikatesser från Björks och Jarseost.

Frukost: 80 för vuxen och 60 för barn tom 12 år.
Fika: 40 kr
Ost- och charktallrik: 80 kr

Efter 11 så finns också möjlighet att provsmaka ädla drycker från lokala producenter som Hälsinge ångbryggeri och Tevsjö destilleri.

Välkomna😀

Helsingegårdens foto.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar