tisdag 22 augusti 2017

Idrottshallens golv behöver bytas och vikväggen behöver ersättas och skenan behöver tas bort snarast

I april 2017 lade jag en motion i kommunfullmäktige för att idrottshallens underhållsbehov ska kunna åtgärdas så fort som möjligt. Det är nämligen skaderisk på grund av skruvar som sticker upp ur golvskenan och som inte kan åtgärdas på grund av ålder och slitage. Bilden nedan är fotograferad idag och visar tydligt problemet, tycker jag. Springer du här är det mycket lätt hänt att du snubblar och skadar dig. Vikväggen kommer inte att fungera i all framtid och i min värld är det ansvarsfullt att planera för en ombyggnad innan det är akut läge och vikväggen är trasig och omöjlig att laga. Enligt en montör är detta Sveriges enda fungerande vikvägg av denna modell och den är extremt omodern (installerad 1968 när hallen byggdes) 

Nu hoppas jag att denna motion kan hanteras skyndsamt av kommunen så att kommunfullmäktige kan avgöra den så fort som möjligt. 

När jag läser att kommunen åtgärdar alla önskemål som Vimmerby IF har på Arena Ceos utan att involvera oss politiker så känns det viktigt att Vimmerby innebandy också får gehör för sina behov och önskemål sedan länge.

 http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/14429/kommunen-fixar-vifs-krav-inga-konstigheter/

 

 

Motion till Vimmerby kommunfullmäktige 20170420

 

Renovering av Idrottshallen

 

 

 

Det har under många år diskuterats ett behov av en renovering av Idrottshallen som byggdes 1968.

 

Det behövs nytt golv och ny skiljevägg som delar A-hallen så att listen i golvet kan tas bort. Det är nödvändigt att göra detta för att bland annat minska skaderisken då det finns skruvar som sticker upp och som ökar skaderisken för de som idrottar här. 

 

Det finns även ledstänger som är olämpligt placerade för utövare av innebandy och futsal mm. 

 

Exempelvis Riksidrottsförbundet är en organisation som kan hjälpa till vid upprustning av idrottsanläggningar och föreningsutveckling mm.  De har ett stöd till anläggningar. Det finns även andra externa aktörer som skulle kunna samverka för att få till en renovering.

 

Med hänvisning till ovanstående föreslås kommunfullmäktige besluta:

 

att kommunen utreder möjligheten att renovera idrottshallen enligt ovan i samverkan med exempelvis Riksidrottsförbundet   

 

Centerpartiet i Vimmerby

 

 

______________________________

 

Ingela Nilsson Nachtweij

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar