fredag 28 maj 2010

Andreas Carlgren i Växjö

Kristina Alsér bjöd in brett till en träff om klimatarbetet i Kronobergs län. Miljöminister Andreas Carlgren var där och föreläste om livet efter Köpenhamn mm.

Träffen och mötet med miljöministern präglades av öppenhet och ansvar. Sveriges regering vill ta ansvar för klimatet och för landsbygden där bilen behövs. Vi måste snabbt byta så många bilar och transportfordon som möjligt till förnybart bränsle. Biogas och andra generationens etanol samt elbilar vurmades för.

Biogasbilar kräver dock biogasproduktion och här är det de gröna näringarna som har potentialen i form av substrat som kan rötas.

Undertecknad upplyste miljöministern om behovet av att se över investeringsstödet för gödselbaserad biogas och fick svaret att det kan vara värt att undersöka om det går att göra ett undantag i Bryssel för gödselbaserad biogasstöd från statsstödsregel som innebär ett takbelopp på 200 000 euro. Skall idag författa en skrivelse om detta tillsammans med Läsnsstyrelsen i kronoberg och lantbrukarna i Alvesta Biogas som är drabbade av denna regel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar