söndag 9 maj 2010

Lindarna måste vara kvar!

Lindarna ska vara kvar. Det känns mer och mer viktigt. Tittar på ett foto som ska vara med i min bok: "Vandra i Astrid Lindgrens fotspår i Vimmerby". Den visar realskolan med lindallén framför. Försöker ta bort lindarna från bilden för att förstå hur ingreppet att ta bort lindarna skulle påverka bilden.

Finner att det är omöjligt att ta bort dem. De behövs när studenterna skall marschera från kyrkan till sitt utsläpp från sitt lärosäte, och tårfyllda ta emot gratulationer och samtidigt ta avsked från skolan och från skolkamrater och lärare. Träden behövs som stöd, som inramning och som smycke för denna starka känslomässiga stund för de unga människorna som skall sparkas ut i den kalla verkligheten efter 12 års skolgång.

Snälla, hjälp mig att ge signaler till de som är satta att besluta i denna fråga att vänta med att ta bort träden tills vi tagit reda på vad Vimmerbyborna tycker. Tas träden bort finns ingen återvändo.

Jag startar en facebook-grupp: Vi som vill ha lindallén kvar vid Vimmerby gymnasium. Vimmerby tidning, Vimmelby, Vimmerby shopping. Vimmerby kommuns hemsida... Starta en digital omröstning om lindalléns bevarande så de styrande får veta vad allmänheten tycker innan det är för sent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar