onsdag 4 maj 2011

Bra möte i Mariannelund igår!

LRF har ett turistprojekt i Jönköpingslän. De hade möte på Solhöjden igår. Där fanns många viktiga aktörer för regionens turistutveckling. Jag tror att Vimmerby har mycket att vinna på samarbete över länsgränsen.

Anna Mellergård och Henrik Simonsson har fått finansiering för ett treårigt projekt kring Astrid Lindgrens filmer och barnfilmens hus. De ska göra en karta om Astrid Lindgrens filminspelningsplatser. Ska bli mycket spännande att se detta projekts leverans. Hoppas att Graffmans turiststrategi som tas fram av en arbetsgrupp som tillsattes på Ronja kommer att beskriva samarbete med våra grannkommuner och hur det kan utvecklas.

Malin Gunnarsson som är ordförande i Ungdomsrådet i Vimmerby träffade elevråden vid AL och Vimar igår. De hade bland annat diskussioner om försämring av skolskjutsar. Där är vi många centerpartister som instämmer i ungdomarnas uppfattning. Skolskjutsar är centrala för att hela Vimmerby skall leva.

1 kommentar:

  1. Kul att man tar tillvara det som finns efter Astrid Lindgrens filmer. Att de miljöer som finns ska komma i focus i ett turistprojekt ser jag som en utomordentlig satsning. särskilt som många miljöer finns ute på vår fina landsbygd.
    Att det kan bli samarbete kommuner emellan är också gott.

    Beträffande Ungdomsrådet så måste vi fritidspolitiker ta dem på allvar. De har god insikt i det mesta och vet verkligen vad de vill. De torde också vara de som bäst vet vad just ungdomar tycker om skolskjutsar.
    Jag instämmer också i ungdomarnas uppfattning.

    SvaraRadera