lördag 14 maj 2011

Jocke i Indien!

Min bonusson, Joakim Myllgren och hans flickvän Maloue Kant Eek gör en äventyrlig resa nu. De började med transsibiriska järnvägen och Peking en vecka. Nu är de i Indien och lapar sol. Läs mer på deras blogg. Vilka möjligheter dagens ungdomar har att se världen och uppleva olika kulturer och platser. Måste vara fantastiskt lärorikt att se med egna ögon vilka olika förutsättningar som människor i olika kulturer och värdsdelar har.

Lördag och suredegsbrödet är bakat! Tack Sophie för surdegen! Pain de matin på lördagsmorgonen uppskattas av hela familjen. Har börjat rödfärga hönshuset. Enkelt och billigt och framförallt ett bra resultat med falu rödfärg. Även Näset skall rödfärgas i sommar. Det får bli kusinernas sommarjobb!

Imorgon är det upptäckardag. Då ska vi se oss om i Vimmerby. Lilla Landet skall återupptäckas tänkte jag samt Renate i målen som verkar vara en duktig turistentreprenör. Hon blev årets nyföretagare i Hultsfreds kommun för några år sedan men i Vimmerby har hon hittills inte fått så mycket "cred" för sin fina verksamhet.

En annan ny entreprenör är Ingebo och Kristina Lindelöf som öppnar gårdsbutik och Lantcafé i juni. En investering på cirka 2 miljoner håller på att ta form och ett samarbete med en tysk familj från Ingatorp. En italiensk stenugn är installerad och det kommer att dofta nybakat i juni i Ingebo Hagar. Det är ett som är säkert och att få njuta av det i hagarna där och bland alla olika djur som finns i Ingebo är en oslagbar satsning, tror jag. varmt lycka till !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar