torsdag 7 juli 2011

Centerpartiet satsar på förnybart 2050!

Centerpartiet lanserar inatt i DN ett mål att Sverige endast skall ha förnybara energikällor år 2050. En stor utmaning men också en stor möjlighet. Det blir något att bita i för Tomas Kåberger, Energimyndighetens generaldirektör.

Andreas Carlgren och Roger Tifensee är mycket tydliga. Vi måste snarast ställa om hela vårt energisystem. Detta blir något att bita i även för Anders Borg. Skattemedel och ersättningar till de som skall genomföra omställningen och investera i förnybart måste arrangeras ansvarsfullt så styrmedlen blir kostnadseffektiva och smarta.

Undertecknad anser att det krä vs forskning och utveckling och satsningar på alla förnybara alternativ samtidigt som man måste våga att lyfta några alternativ tydligare. Transportsektorns alternativ måste prioriteras. Värme och el kan vi klara med hjälp av biobränslen, sol och vind till stora delar men drivmedel är den stora utmaningen och energieffektivisering. Här krävs stortag och storsläggan mot de tre stora energibolagen så att de inser vad som ska satsas på.

Biogas är en viktig del i systemet där fokus bör vara tung trafik. BRA at C har gett detta besked. Då kan alla planera på rätt sätt och förvänta sig bra styrmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar