måndag 27 augusti 2012

Taxi, nattetid i Vimmerby

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/48978/1/88/

Marcus Jonmyren och Urban Sundqvist var de enda politikerna i Teknik- och servicenämnden som insåg risken med minskad tillgång på taxitjänster nattetid i Vimmerby då KLT gjorde en central upphandling. Utvärderingen av denna upphandling och hur mycket man sparat i kronor och ören skulle jag vilja ha på bordet. Vi hade ett avtal som hade gått att förlänga för att få mer rådrum. Självklart skall det offentliga upphandla men vi måste också vara medvetna om att det är möjligt att göra delade upphandlingar. Som när man upphandlar närproducerad mat och möjliggör för lokala matproducenter att lämna anbud på en kommun även om upphandlingen gäller för fem kommuner. Politiker måste bli medveten om centrala och samordnade upphandlingars konsekvenser för service och tillgänglighet av olika tjänster i en glesbygdskommun.

Nu står vi utan taxi nattetid pga av att det är för få taxibilar i Vimmerby vilket i sin tur beror på att det inte längre är taxi utan Nilsbuss som kör skoltrafiken. Det gör de säkert helt enligt avtal och som det ska göras. Problemet är att Vimmerbyborna och dess besökare inte längre har tillgång till samma antal taxibilar som då Vimmerby taxi körde även skolskjutsarna.

Centerpartiet insåg denna konsekvens men samtliga ledamöter i teknik- och servicenämnden valde bort taxi nattetid i Vimmerby. Hade det inte gått att göra en delad upphandling eller avvakta och förlängt innevarande avtal ett år till??? Alf Wesik skriver om detta i sin ledare : http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/48903/1/87/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar