fredag 16 april 2010

Alliansens vårproposition och Vimmerbys framtid

Nu var den lanserad och kommunicerad. Presskonferens i Vimmerby igår. Jag var värd för konferensen där tre borgerliga riksdagsmän och en riksdagskandidat var med: Anders Åkesson, Anders Andersson, Jan R Andersson och Sverker Thorén.

Det var spännande att höra dessa fyra herrar berätta om de två stegen med skattesänkningar för pensionärerna som genomförts av regeringen och där det tredje steget nu tas. Men det kommer att fortsättas att göra bättre för pensionärerna och alla andra i detta land med en alliansregering. Denna regering som hanterat finanskrisen på ett föredömligt sätt och tagit ansvar om man jämför med flera länder i Europa som mer eller mindre misslyckats att hantera den uppkomna situationen. Tyvärr drabbas en liten kommun som Vimmerby där vi är mycket beroende av industrijobb och konsumtion av varor som produceras. Därför föreslår jag att vi samtidigt som vi värnar industrijobben måste satsa mer på att tjänstesektorn växer. ROT och RUT är pusselbitar i den satsningen men det finns mycket mer stimulans och utveckling som vi måste göra lokalt för att Vimmerby skall växa. Vimmerby är en handelsstad och de kluster inom media, tryckeri, trä, gjuteri, livsmedel måste utvecklas ännu mer för att inte tappa konkurrensfördelar. Mer framtidstro och mer stolthet över den fantastiska kommun med de stora möjligheter som finns här. Destinationsutveckling måste göras liknande Kristianstad, Västervik och Åres modeller. Det tar tid men vi måste berätta att Vimmerby är mer än Astrid Lindgrens Värld och det är bråttom nu. Vi måste börja kampen för att vinna framgång. Nu kör vi? Ska ni med?

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Fick Frågan i går, har du slutat blogga?

    Nej, men det som görs i det fördolda.

    En del har nu broderat om allt som tänkas kan.
    Och samtidigt talar man om ekonomi och parti.
    Vi kommer, men med ett centerpartis mandat, i ryggen när vi startar resan i Vimmerby.
    Jag är glad att vi inte har en BORG i Vimmerby.
    Då hade vi suttit i en framtida okontrollerad hyres karusell, med vårt gymnasium.
    Jag har svårt att tro att Skanska bygger 120 dagisplatser, och tar en hyra understigande amortering och årsränta, av ren vänlighet.
    Och sedan bjuder på underhåll och slitage.
    Men visst ska alla få räkna. Men jag är med. Om dryga vecka åker vi.

    SvaraRadera
  2. BRA! Planen och strategin är klar!

    SvaraRadera
  3. Vår styrka är att vi jobbar tillsammans inom Centerpartiet. Här finns den kompetens som behövs för Vimmerbys framtid. Ensam är inte stark. Ensam är bara ensam!

    SvaraRadera