tisdag 27 april 2010

Insändare i dagens Vimmerby Tidning

Läs gärna min och Krister Torenfälts insändare om eftergymnasiala studier. Vimmerby behöver fler akademiker!

Vimmerby behöver värna industrijobben och samtidigt utveckla tjänstesektorn. Tjänsteföretag inom alla branscher behöver skapas för att Vimmerby skall växa.

Vi har några viktiga kluster i Vimmerby varav ett är tjänsteinriktat; mediabranschen. Här behövs mer satsningar även inom andra branscher för att locka akademiker att skapa sig en framtid i Vimmerby. En nyckel till detta är bra kommunikationer. Både "fysiska och digitala". Bättre tågförbindelser, bättre vägar och bättre bredband krävs.

Kommunen behöver utveckla fibernätet på olika sätt så att företagen i Vimmerby inte drabbas av en konkurrensnackdel pga av för låg kapacitet i nätet. Telefonin och bredbandsutbyggnaden på landsbygden måste bevakas och byainitiativ för att bygga bredband skall uppmuntras. LRF har ett projekt med namnet FIBER TO THE FARM. Här finns flera goda exempel på människor på landsbygden som byggt bredband tillsammans. Bra bredband ger förutsättningar för att människor som utbildat sig och arbetat i större tätorter kan ta möjligheten att "flytta hem" och ändå behålla jobbet och distansarbeta. Fler och fler väljer detta sätt och upplever en höjd livskvalité med bra jobb och bra boende i en ort med en trygg uppväxt för barnen. Landsbygden behöver dessa människor som sett en annan del av världen och kan tillföra andra perspektiv till hembygden. Lika viktiga är de som aldrig bott i trakten och som väljer ett liv i Vimmerby. Vi måste erbjuda en hög kvalité och öka attraktionskraften så att fler vill verka i Vimmerby och bygga ett modernt samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar