onsdag 25 maj 2011

Några ordspråk på vägen...

"Den som är stark måste också vara snäll" Så säger Bamse och så säger Pippi och det är kloka ord.

Så försöker jag fostra mina barn.

Så som du vill att andra skall behandla dig, skall du också behandla dem är ett annat ordspråk och så har jag slutligen favoriter från min pappa:

"Hon har ätit många apelsiner för hon har blitt så klyftig och hon har lätt för te fatte för ho har så store hänner"

Och så till politiken. Anna S har sammanfattat gårdagens kommunstyrelse till oss Centerpartister och det verkar ha varit ett intressant möte. Kommunstyrelsens budget blir nog en av de svåraste nötterna att knäcka. Centerpartiet skall nu till den 7 juni ta fram ett rambudgetförslag enligt direktiv från det ledande allianspartiet. Sedan blir det diskussioner och förhoppningsvis konsensus inom alliansen. Med Vimmerbys bästa för ögonen!

1 kommentar:

  1. "Då blir de bägge tjuvarna så rädda och börjar gråta. Pippi tycker synd om dem och ger dem var sin gullpeng att köpa mat för. För Pippi är snäll. Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll."

    Så lyder originalcitatet från 1947 och det är alltså inte Pippi som säger det, utan författaren Astrid Lindgren.

    Bamse skapades 1966, nästan tjugo år senare. Han härmar Pippi lite och säger så här: "Bättre vara snäll än stark" (nr 1/1973 samt Bamse-skivan från samma år) eller "Äsch! Det spelar väl ingen roll hur stark man är! Det viktigaste är att man är snäll!" (nr 8/1980).

    Originalet är alltså ett Astrid Lindgren-citat!

    SvaraRadera