onsdag 20 mars 2013

Hultsfred

Festivalkulturen i Sverige har skapats av Rockparty och Hultsfred med omnejd. Här satsade man för att man ville slippa att åka till storstad för att uppleva rockkonserter. Man drevs inte av kortsiktiga vinstintressen utan drivkraften var en helt annan.
I det perspektivet är det trist att Scorpio sviker Hultsfred och dessutom försöker flytta orten till en camping i Sigtuna.
Jag hoppas att den frustration över att Hultsfred försvinner kommer att bygga något nytt och positivt och som inte kostar skjortan för att delta i. En ny småskalig musikfest med underifrånperspektiv som kan växa i lagom takt och med lokalt engagemang. Avvecklingen av landsbygden måste vändas till satsningar och framtidstro. Vi kan ju inte acceptera att bo på en ort som saknar samhällsservice och trevligheter. Centraliseringen måste vändas till decentralisering och ett helt nytt tänk där man med hjälp av bra bredband kan bygga ett mer decentraliserat samhälle med hög livskvalité för de som hellre vill vara lite mer i fred och inte gillar trängsel och bilköer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar