måndag 22 april 2013

Gruppmöte ikväll i Vimmerby!

Fiber och Cirkusplatsens processer var de stora frågorna ikväll på alliansgruppmötet, och budgeten för 2014-2015.

Stora pengar och stora byggen präglar Vimmerby kommun nu och det toppas av kraftvärmeverkets byggnation, tycker jag.

Ska bli ett spännande KS-möte imorgon då ITSAM ska presentera handlingsplanen för de kommande fem årens fiberutbyggnad i kommunen.

Lite annat smått och gott kommer också upp liksom ett beslut om förslag till rambudget som ska antas och skickas på remiss till nämnderna för att tas i KF i juni. Till hösten ska budgetens detaljer antas i november.

Jag bedömer att alla tjänstemän arbetar ihärdigt i kommunen och att vi från politiken på alla sätt ska samverka och uppmana samt uppmuntra våra tjänstemän till stordåd, endast så kan kommunens leveranser förbättras och servicen till medborgarna öka. Det är min vision och syn på medarbetarna på denna arbetsplats där politiken är strategerna och tjänstemännen utförarna. Vi måste vara noga med våra olika roller, enligt Axel Danielsson med flera, som vi är många politiker och tjänstemän som utbildats av, under det senaste halvåret. Det svåra är att sortera ut och tillämpa demokratibranschens ljuva spelregler på bästa sätt för Vimmerby kommun. Däri ligger den stora utmaningen och framgångsfaktorn för Vimmerbys politiker, tror jag. Målet är att så många som möjligt ska dra åt samma håll och enas om vad som är bäst för Vimmerby och arbeta i samma riktning och mot samma mål. Då blir det omöjliga möjligt även i demokratibranschen även om det tar lite längre tid än i kapitalistbranschen. Tålamod, uthållighet och strategiskt tänk samt samverkan krävs över partigränser och inom partier med Vimmerby kommuns bästa som riktmärke och inte rävspel och ryggdunkeri som förekommer i andra kommuner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar