onsdag 19 november 2014

All makt åt kommunstyrelsen!

Socialdemokraterna i Vimmerby har sålt sin själ. Demokratin i Vimmerby utarmas och flera förslag läggs fram för kommunstyrelsen på sittande möte utan chans för ledamöterna att sätta sig in i uppgifter. 

Enligt Roland Åkesson i Mönsterås finns det ingen kommun i Kalmar län och kanske inte i Sverige som gjort så radikala försämringar för demokratin genom att utestänga oppositionen under kommande mandatperiod. 

Det är en gåta hur socialdemokraterna i Vimmerby kan gå med på detta när man för bara några månader sedan hade ett helt motsatt förslag i RDB dvs att majoriteten ska tilldelas ordförandeposten och oppositionen ska tilldelas vice ordförandeposten. Nu lägger man fram det förslag som Moderaterna föreslog som motförslag till socialdemokraternas förslag och som C och S röstade emot och socialdemokraterna påstår att det inte påverkar demokratin i Vimmerby. "Ta den om Rödluvan och vargen", säger jag. 

Och kommunfullmäktige tappar möjligheten för ledamöterna att arbeta i beredningar. Helt motsatt en den demokratiutvecklingsprocess som Leif Carlsson har initierat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar