torsdag 8 januari 2015

Del 11

VEMAB byggde ett kraftvärmeverk på Tallholmen . Kommunens största investering någonsin och Arla och Åbro kommer att köpa hetvatten och ånga. 25% av Vimmerbys elförbrukning kommer att produceras här med förnybart skogsbränsle som råvara. 

Företagstomter byggdes på Krönsmon och Östra Ceos till en stor kostnad för kommunen. Hoppas nu att det blir etableringar där inom kort. Kanske sker den första redan i vår, enligt Vimmerby tidning, ett biltillbehörsföretag med fyra anställda ska enligt säker källa etablera sig på östra Ceos. 

Vimmerby fiber investerade under året 24 av de 72 miljonerna som planeras. Ännu har det inte blåsts fiber i Pelarne enligt eldsjälen Rolf Eriksson i Tjurstorp men snart är det klart och dags att börja surfa där. 

Astrid Lindgrens värld fick en ny VD , Joakim Johansson. En bonnapöjk från Sala och det blir nog väldans bra, tror jag. 

Stora turismpriset tillföll Astrid Lindgrens Näs samt en fin utmärkelse på trädgårdsmässan. 

Äldreboendena Borghaga och Vimarhaga byggdes och där ska det i dagarna bli inflyttning. Invigning sker i april 2015. 

Rock mot cancer ordnade flera aktiviteter i Vimmerby under ledning av Peter Knutsson på Fabriken. En världsfest arrangerades också på Fabriken med mycket sång och musik och internationell stämning med mycket kulturell mångfald. 

Barnkonventionskonferens arrangerades på Näs. Anna Mellergård var moderator och undertecknad läste Björn Afzelius text, Ikaros. Anders Degerman höll i trådarna på ett mycket bra sätt. 

Centerpartiet ordnade närodlad trädgårdsfestival i Källängen den 6/9 med Gunilla Hjelm som talare och Göran Nachtweij som framförde kampanjlåten av Fredrik Kempe, Nära nära dig, heter den om du vill lyssna på den på Youtube. Anton och bandet spelade ungdomligt, musikaliskt och bra. 

Centerpartiet är återigen största alliansparti i Vimmerby. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar