torsdag 10 maj 2012

Mats Konrad i dagens tidning

Jag instämmer i det Mats Konrad beskriver i Vimmerby tidning.

Vi måste snarast fokusera på en storregion med Östergötland men jag ser faktiskt att vi inte nödvändigtvis behöver lämna Kalmar län. Varför inte söka stöd för en region med delar av Jönköpings län, Kalmar län och Östergötland?

Klart är att East Sweden har en befolkningsutveckling och en tillväxt som är intressant för oss i Vimmerby att närma oss. Vi är ju andliga östgötar sedan lång tid då vi tillhör Linköpings stift och vi pratar väl mer östgötska än småländska så språket lär inte bli ett problem i alla fall!

KLT satsar miljoner kronor på Kalamr flygplats vilket jag tycker borde belasta länets södra kommuner som friskt nyttjar och är beroende av denna flygplats. Vi i norr behöver bättre tåg och vägförbindelser norrut. Där vill vi lägga vår satsningar och har startat infrastruktur kansliet med Micael Leijonhud i spetsen. De kommer inte att arbeta med flyg /om jag förstått det hela rätt) utan där är det fokus på bättre vägar och tåg.Jag önskar dem stort lycka till med uppdraget och planerna på exempelvis biogaståg på Stångådalsbanan kan betyda mycket för regionens näringslivsutveckling. Flera kommuner och intressenter har också nyligen anslutit sig till infrastrukturkansliet vilket borgar för mer muskler i detta arbete. Här finns redan tydligt samarbete mellan östgötska kommuner och småländska. Detta samarbete borde kunna utvecklas till mer. Itsam är ett annat exempel där Vimmerby nu samarbetar med Kinda, Åtvidaberg, Boxholm, Ydre och Ödeshög. Målet är effektiv IT och bredbandsutbyggnad i samverkan. Vi har stora förväntningar på detta samarbete i Vimmerby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar