söndag 27 maj 2012

Vimmerby marknad och spännande möten där

Jag vill idag göra en reflektion kring mina samtal med alla möjliga härliga människor igår på marknaden.
Jag tog stort intryck i samtalen med med en Pelarnebo, en tunisier som bor i Gullringen, två Venabor, ett par från Färöarna som bor i Högsby, en rumskullabo samt många vimmerbybor.
En kvinna som bor i Vimmerby är missnöjd med landsbygdsvägarna i kommunen. Rumskullavägen är exempelvis i mycket dåligt skick. Hon tyckte det var viktigt att satsa mer på de mindre tätorterna och inte bara inne i Vimmerby . Den uppfattningen delade hon med en Pelarnebo som tyckte att det finns lämplig industrimark utåt Pelarne till exempel. Han framförde också orättvisa mellan bidrag till lokalägande föreningar och icke lokalägande föreningar där han tog upp kommunens skytteföreningar som exempel. Gullringenbon var stolt över Vimmerby och dess nuvarande utveckling i jämförelse med Västervik där han bott 12 år innan han flyttade till Gullringen där han bott de senaste 4 åren. Han arbetar på Skanska och trivs mycket bra. Han tyckte folket i Vimmerby var trevliga och enkla vilket vi resonerade om kanske kan ha att göra med ett traditionellt småskaligt lantbruk och skogsbruk samt småskalig handel.
Totalt sett en mycket givande dag med många intressanta och energirika samtal som jag kommer att ta vidare i politiken på något sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar