lördag 7 september 2013

Markkarteringar måste göras grundligt!

Stora byggen kräver noggranna förberedelser ! Omsorgsboendets projektering  (vad det nu ska heta?Namnförslagen Solrosen och Regnbågen var visst inte beslutade ännu..trots Vimmerby tidnings artikel om detta) har varit en lång och krokig resa. Först skulle det byggas på två platser där Karlberstomten var den ena. Sedan togs beslut om att bygga på Cirkusplatsen trots att många höjde ett varningens finger om att det är ett gammalt kärr där. Sevefalk tyckte i tidningen att det skulle byggas mittemot Vimarskolan / Bowlinghallen i den nu igenväxande betesmarken som är utsedd till kommunens kulturreservat. En förutsättning för det är betande mular och sedan min far slutade arrendera denna betesmark så har den snabbt "slyat" igen.

Markundersökningar visade att det går utmärkt att bygga 120 lägenheter på Cirkusplatsen . Nu visar det sig att markundersökningarna inte borrat tillräckligt djupt. Är det fel på beställningen eller på utförandet av markundersökningarna ? Det lär bli en rejäl tvist om detta och kvar står vi skattebetalare och fritidspolitiker och undrar vad det är som händer i Vimmerby ? Har det gått troll i Vimmerbys byggprojekteringar? Mitt i allt detta diskuteras nästa bygge och det är ett nytt trygghetsboende eller en tillbyggnad av Granen? 
Vad tycker du som läser denna blogg om Vimmerbys byggen? Demokrati , lyhördhet och saklig debatt är guld, tycker jag. Stora beslut kräver professionella underlag och hela processerna kring stora byggen måste därför få ta den tid som krävs för att slutresultatet ska bli så kostnadseffektivt användande av skattemedel som möjligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar