fredag 11 december 2015

Goda råd är dyra?

Vimmerby kommun har en tydlig demokratisk kris som jag ser det och som alla partier har ett ansvar att åtgärda tillsammans. Förtroendekris för politikens förmåga är en del i denna kris. Vi i kommunledningen måste därför snarast operativt och strategiskt jobba mer tillsammans anser vi i C. 

Därför har jag under de senaste dygnen varit mycket aktiv och föreslagit ett antal förbättringsförslag. Hoppas att några av dem kan få gehör. 

Jag har idag uppmärksammat att det saknas både fungerande ungdomsråd och näringslivsråd i kommunen. Det måste vi försöka få till för det behövs en bra dialog med såväl ungdomar som näringsliv för att kommunen ska utvecklas demokratiskt. 

Det vi måste fråga oss politiker i kommunledningen är vilka skälen är till att dessa två råd inte är aktiva nu. Saknas ledning? Saknas engagemang? Saknas förutsättningar? Vad kan vi i oppositionen göra tillsammans med majoriteten för att åstadkomma bättre dialog med ungdomar och näringsliv. 

Ett sätt är att kontinuerligt remittera frågor till råden, tror jag så att de känner sig behövda och får möjlighet till påverkan. 

Motionen om PRAO som ska beslutas på måndag är inte remitterad till näringslivet. Av det skälet kommer jag att yrka återremiss så att näringslivet får möjlighet att uttrycka sina synpunkter på hur en prao skulle kunna återinföras på bästa sätt. Vi politiker måste ju i alla fall ta reda på näringslivets synpunkter på PRAON innan vi röstar nej till att återinföra den. Det finns goda exempel på nära samverkan mellan skola och näringsliv i exempelvis Mönsterås som alltid ligger högt i näringslivsrankingen. Vi bjöd hit en av de drivande där 2014 och skrev in i vårt valmanifest hur vi skulle vilja jobba med PRAO. Socialdemokraterna i Vimmerby gick till val med att vilja återinföra PRAO men vill nu rösta nej till sin egen motion. Vad tycker Du om PRAO? Ska den återinföras eller inte? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar