torsdag 24 december 2015

Samägd ideell förening i Vimmerby kommun

Igår bjöd årets Vimmerbybo Stefan Bragsjö in till ett samtal om hur föreningslivet kan stärkas och samtidigt hjälpa till med kommunens integrations-och arbetsmarknadsarbete. 

Peter Högberg, Helen Nilsson, Eva Berglund, Gudrun Brunegård och jag fick information av Stefan Bragsjö och Tobias Ragnarsson från arbetsmarknadsenheten om hur vi genom att bilda en samägd ideell förening där kommunen, föreningslivet och näringslivet får en gemensam plattform skulle kunna utveckla Vimmerby ur flera olika perspektiv. En ideell samägd förening skulle kunna effektivisera och samordna spridda resurser som redan finns tillgängliga i kommunen. Många föreningar i hela kommnunen ska involveras i denna förening för att få till största möjliga effekt av samarbetet. 

Det fanns en samstämmighet och ett driv på detta möte som jag sällan varit med om i Vimmerby vilket ger energi för att fortsätta arbeta som politiker i vår fina kommun. Den kraft och energi som finns i föreningslivet smittar oss politiker till att se möjligheter och hur vi kan utvecklas tillsammans. 

Jag vill tacka för ett mycket bra möte som kan innebära en helt ny era för kommunen där hållbar tillväxt  ur ett socialt perspektiv kan skalas upp genom den modell som Vimmerby mötesplatser har arbetat fram tillsammans med Vimmerby IF med flera. 

Tillsammans får vi Vimmerby att växa! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar