måndag 28 december 2015

Tältläger på Vimarvallen

Före detta kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby Micael Glennfalk skriver om ett tänkbart scenario med tältläger på Vimarvallen i Vimmerby i dagens Vimmerby tidning. 

Här är länken till bloggen som heter Mitt perspektiv http://www.vimmerbytidning.se/article/archive/231/

Den artikel som jag hänvisar till är dock ännu inte digitalt pubicerad men det kommer den nog att bli under dagen. 

Migration och inflyttning till Vimmerby behövs och vi behöver på bästa sätt integrera de som vill och får stanna i Vimmerby på bästa sätt. Kompetens som kommunen behöver finns hos många av de som tvingats fly från sina hem av olika skäl. Nu gäller det att ordna så att de kan få en framtid i sitt nya hemland. 

Vimmerby IF gör ett fantasiskt arbete med Mötesplats Vimmerby i samverkan med kommunens arbetsmarknadsenheten som leds av Tobias Ragnarsson. De har tillsammans byggt en hållbar modell för integration som skulle kunna adapteras av flera föreningar i Vimmerby kommun. 

För att det ska bli möjligt krävs samordning och snabb och flexibel insats av kommunen. Anders Degerman på kultur och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att skriva fram ett förslag om detta och som kommunstyresleledamot och oppositionsråd ser jag fram emot att ta del av den skrivelsen och ge VIF och arbetsmarknadsenheten ett positivt besked om stöd till den plan man har för det fortsatta arbetet med Vimmerby mötesplatser. 

Slutligen infogar jag en bild som påminner om de nödbostäder som inrättades i Sverige för hundra år sedan då befolkningsökningen var stor och nöden svår vilket tvingade en stor andel av Sveriges befolkning att fly till Nordamerika för att få ett bättre liv. (julkalendern iår visade dessa bostäder i idrottshallar) Svenskarna var med och byggde upp USA och de syrier med flera som kommer till vårt land idag tror jag kommer att vara betydelsfulla för vårt lands framtid. 

Leif Larsson bloggar om hur vi tillsammans kan skapa framtiden hemma vid våra köksbord och vända perspektiven och jobba underifrån när vi uyvecklar vårt Vimmerby. http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/68549/1/234/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar