torsdag 23 juni 2011

Satsa på förnybar energi i Vimmerby och i Sverige NU!

Vimmerby bör producera värme och el med hjälp av fasta biobränslen och samtidigt optimera sin fordonsgasproduktion med hjälp av en bred satsning med många olika aktörer. Åbro, Arla, VEMAB, KLT, Regionförbundet, Frödinge mejeri, mjölkbönder i närområdet m fl är exempel på viktiga spelare i denna satsning.

Centerpartiet har lagt en motion där man föreslår att den nye näringslivschefen skall söka pengar till en förstudie med målet Vimmerby fordonsgas AB. Vi i Vimmerby måste ta ansvar för en omställning till ett förnybart energisystem. Kalmar Läns Trafik AB tar sitt ansvar och meddelar redan nu att man vill tanka 14 biogasbussar år 2017 i Vimmerby. Vi måste snarast planera och ta rätt beslut i Vimmerby för att ersätta fossilolja. Endast så kan vi se våra barn och ungdomar i ögonen och faktiskt säga att vi gjorde vad vi kunde för att skapa en hållbar framtid för er som ska ta över en dag. För framtida generationer, för klimatet och för oss själva behöver vi förnybar energi NU!

Trycket och förväntningarna från omvärlden ökar på Vimmerby. Vimmerbybor och besökarna till vårt ALV och den nya Ronja-miljön Mattisskogen måste ju kunna tanka sina biogasbilar i Vimmerby. Detta börjar bli pinsamt för Vimmerby med tanke på att 30% av den gas som redan nu produceras i Reningverket facklas bort till ingen nytta. Högvärdigt bränsle som brinner och eldas för kråkorna. Politiker i Vimmerby, vakna och se denna möjlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar