måndag 27 januari 2014

Vimmerby tappade 40 placeringar på Företagsranking förra året! Hur det går iår får vi läsa om i maj!

Ett facebookinlägg idag föranleder uppdatering av detta inlägg då det är svårt att begripa Svenskt Näringslivs rapporter och pressaktiviteter. De verkar återanvända sina enkätresultat och publicerade ranking som bygger på 2012 års enkäter igår. Lite väl oakademiskt, tycker jag.

"till och med fullmäktiges ordförande Ingela Nilsson Nachtweij, (c) sprider nyheter som inte är bra för kommunmedborgarnas kollektiva självförtroende i repris" står att läsa på facebook och det kräver självrannsakelse och uppdatering samt tilrättaläggande av gårdagens blogginlägg om Företagsrankingen.

http://www.foretagsklimat.se/vimmerby


Vimmerby var på plats 179 den 24 april och hade tappat 40 placeringar jämfört med förra årets resultat i enkäten från 2012. 90 företag i Vimmerby har svarat på enkäten så det är en ganska stor svarsfrekvens ändå.

Här kan du själv läsa om resultaten inom olika sektorer : http://www.foretagsklimat.se/vimmerby/ranking

Skolans attityder till företagande sjunker. Krafttag krävs här för företagsamhet och attityder till företagande borde vara en av skolans viktigaste uppgifter.

Jag noterar att Vimmerbys resultat år 2007 var toppåret och skolans attityder var då på 24e plats av alla landets kommuner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar