söndag 13 juli 2014

Kärnkraftens dilemma

Kärnkraftspersonal flyr till grön el i Japan

Kärnkraftsolyckan 2011 vid japanska Fukushima i tsunamins spår slår mot kraftverksägaren Tepco – genom uppsägningar. 3 000 arbetare har lämnat energijätten, som nu har svårt att hantera de alltjämt pågående härdsmältorna. Många anställda tar nya jobb i solenergibranschen.

Kärnkraften är inte säker, ovanstående text är kopierad från SvD idag och bekräftar att kärnkraftsindustrin kommer att få svårt att bli en långsiktigt hållbar energikälla. Solenergin däremot är expansiv. Här är länken till hela artikeln. http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/varlden/arbetarna-flyr-olycksdrabbade-tepco-i-japan_3735262.svd

Jag lyssnade på Jeppe Wikströms sommarprogram och han betonade att miljön är den viktigaste valfrågan eftersom han ser att det håller på att hända drastiska saker med olika ekosystem som visar tecken på att kollapsa. Hans exempel var världens smutsigaste innanhav , Östersjön med bottendöden som breder ut sig. 

Han uppmanade alla att ställa frågor till alla politiker inför valet oavsett partitillhörighet. Han ville också att vi utifrån de svar vi får ska välja politiker som inte bara tänker på nästa val utan på nästa generation. Mycket kloka ord. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar