tisdag 12 maj 2015

Visioner för Vimmerby

Vimmerby kommun växer med en person netto under det första kvartalet 2015. Nitton personer har valt att flytta till Vimmerby under samma period. Samtidigt har vi ett födelseunderskott på lika mycket. 

I jämförelse med våra grannkommuner så håller vi befolkningen på en stabil nivå vilket är mycket bra för en kommun med våra förutsättningar i en bygd som präglas av glesbygdsproblematik. 

Vimmerbys attraktionskraft är ökande och hela kommunens attraktionskraft är viktig. 

Kärleksstigen i Tuna lövpark är ett exempel på det engagemang som finns i kransorterna. Föreningslivet är ett annat gott exempel. I kransorterna finns lokalägande föreningar med mycket tuff ekonomisk situation men de trollar varje år med knäna och får verksamheten att gå runt mot alla odds. Bygdegårdarna i Tuna, Locknevi , Dabbetorp och Frödinge är viktiga för kransorternas attraktionskraft och därför är de så viktiga för bygden. 

Det ideella föreningslivet blomstrar i kommunen trots att många påstår att människor engagerar sig mindre och väljer bort föreningslivet. 

Titta på LRF, Aktiv ungdom, Komedianterna, VIBK, Vimmerby hockey, VIF, Gullringens GOIF, FBSK, IFK TUNA mm föreningslivet berikar hela kommunen och när jag ser exempelvis JUF och det trädgårdsprojektet som de genomför intill Tandläkare Wallins tomt, så blir jag imponerad av det ideella arbetet som utförs på olika sätt och i olika delar av kommunen. 

Föreningslivet och en bra förskola och skola samt ett bra gymnasium är viktiga pusselbitar för attraktionskraften tillsammans med ett växande näringsliv. Politiken ska ge de bästa förutsättningarna för attraktionskraften anser jag. Ikväll har majoriteten bjudit in oppositionen till ett politiskt samtal mellan 18 och 20. Det ska bli intressant och det blir troligen ett avgörande samtal för Vimmerbys utveckling. Breda politiska uppgörelser krävs, som jag ser det. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar