fredag 24 maj 2013

Ledarutbildning idag!

Jag är på väg till Stockholm för en tvådagars ledarutbildning med retorik och mediahantering mm. Centerpartiet har valt ut 150 personer som fått erbjudande om att delta i denna satsning inför 2014 och 2018. Hedrande att få vara en i det utvalda gänget.
Synd bara att man missar allt roligt som händer denna helgen hemma i Vimmerby men hemkomsten kl. halv sju imorgon kväll kan ju innebära att man får ta del av liten stämning på stan om man orkar:-).

Valstrategimötet i onsdags var energigivande och nu har vi kommit överens om planen för att vinna valet och bli största alliansparti 2014 i Vimmerby. Den positionen ska vi återta, därom var inget tvivel och nu ska vi hårdsatsa på att rekrytera ännu fler politiker som vill var med på resan mot ett grönare Vimmerby. Välkomna att kontakta mig om du vill veta mer och vi erbjuder även politikerskola för er som vill lära mer om hur man kan påverka på ett demokratiskt sätt. Och man behöver inte vara centerpartist för att delta. Jag tror att en av miljöpartisterna i fullmäktige faktiskt gått vår politikerskola ! Välkomna alla med andra ord!

En av våra viktigaste valfrågor är att vi vill hjälpa till med energiomställningen till mer förnybart. I Södra vi finns exempelvis stora möjligheter till mer småskalig vattenkraft ( bilden nedan är från Skåne) men även biogas är viktigt då vi vill ha utökad produktion och biogasmack senast 2017 så att KLT kan tanka regionbussarna i Vimmerby. Det ryktas att Hultsfred har planer för biogasmack så det kan ju trigga oss i Vimmerby då vi har så många besökare som kommer med gasbil. Hörde igår att Eksjö ser en vit fläck på biogaskartan mellan Jönköping och Västervik och det naturliga vore ju att Vimmerby bygger en mack vid rv 40, tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar