tisdag 7 maj 2013

Storlommen är kommen

Sitter på bryggan vid Borstingens i skymningen efter landsbygdsrådets möte på VEMAB ikväll. Storlommens magiska läte ljuder över sjön, småfiskarna hoppar och Morkullan flyger över skogen och lockar förföriskt.

Många intryck efter såväl kommunstyrelsesammanträde som möte med landsbygsrådet. Ett viktigt beslut som är taget är övergång till fastighetsnära insamling av förpackningar och matavfall. Det ska införas tvåtunnesystem med åtta fack totalt med start 2015. Ökad service till en lite ökad renhållningsavgift vilket kommer höja ambitionsnivån på kommunens avfallshantering.

Budgetdiskussioner som var sega och tjatiga. Inget nytt under solen som kom fram idag och nu väntar vi på nämndernas remissvar och dialogdagarna nästa vecka. Kommer bli tufft att få ihop budgeten, det är ialla fall solklart!

Ökat eller bibehållet flyktingmottagnde beslutades också om idag och jag avstod från att rösta för att inte spräcka alliansens linje i denna fråga. Oförändrat antal är beslutet. Oppositionen ville höja till 55 det vill säga 15 fler än idag. Svår fråga då behovet är så stort och kriget i Syrien verkar ju eskalera. Det var skälet till att jag avstod samtidigt som jag inser att det är svårt att fixa ett bra mottagande för en kommun av Vimmerbys storlek.

Ensam vid sjön i skymningen. Magisk vårnatt då naturen bjuder på ett fantastiskt skådespel. Oslagbart! Tänk att man glömmer varje år hur uppfriskande våren är efter den långa vintern...

Imorgon ska Rolf från Tjurstorp med flera ta tjuren vid hornen och träffa länsstyrelsen och berätta att det är besvärligt med långa handläggningstider för bredbandsansökningar. Lycka till med det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar