söndag 19 maj 2013

Spännande vecka väntar...

Budgetreflektioner och imorgon är det gruppmöte med centerpartiet och med alliansen.

Need to have och nice to have har varit ledstjärnor för förvaltningschefsgruppen som lagt fram de två olika rambudgetalternativen. Jag med flera föreslog ett tredje alternativ och det är det som de flesta nämnderna har sagt sig positiva till.

Själv tänker jag inte spika fast några uppfattningar förrän vi har budgetarbetet i fullmäktige i slutet av juni. Tankar tar tid och politiken kräver reflektion och noggrant övervägande av olika insatser och hur resurser ska fördelas. Sedan är det upp till nämnderna att detaljplanera när ramarna är satta av KS och KF men ramarna måste ju motiveras av detaljer för att hamna så rätt som möjligt.

Men för att demokratin ska fungera så måste KF-handlingarna finnas på hemsidan senast fredagen före gruppmötena så att alla som vill hinner läsa in sig inför de viktiga gruppmötena. Centerpartiet funderar djupt kring rambudgeten och det kommer att vara en mycket viktig diskussion mellan de fyra allianspartierna imorgon kväll. Skillnaderna och attityderna är stora mellan allianspartierna men fokus måste vara vad som är bäst för Vimmerbys utveckling. Och kan alla partier var överens om de stora resurserna som som ska fördelas så vore det bra men några skillnader blir det givetvis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar